16 Şubat 2017 Perşembe

PATLICANLI KÖMBE

2 su bardağı su (ılık su)
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Un (yumuşak hafif ele yapışan kıvam)

İÇİ İÇİN;
2 adet büyük boy patlıcan
8 adet sivri biber
2 tane orta boy domates
Biraz sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı tuz biber

ARALARA SÜRMEK İÇİN;
50 gr. Tereyağ
1 çay bardağ sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN;
yumurta sarısı
Susam, çörek otu

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemelerle yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup 1 saat kadar ılık ortamda güzelce sararak mayalandırın.

Tavaya sıvı yağı alalım. Küçük küçük doğranan biberleri kavuralım. Ardından minik minik doğranan patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Patlıcanlar yumuşayana kadar sürdürelim. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesleri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Tuz ve baharatları ekleyelim. Ocağı söndürüp soğumaya bırakalım.
Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın.

Mayalanan hamuru 8 bezeye ayırıp her bezeyi hafif unlayarak tepsi büyüklüğünde çok inceltmeden açın. İlk 4 bezeninde arasına yağlı karışımdan sürerek 4 katı tamamlayın. 4. Kadata yağ sürmeden patlıcanlı harcı yayın. Kalan 4 bezeyide aynı şekilde açarak aralarını yağlayın. En üste sürmeyin.
Dilimleyip mayalanması için 30 dk. Bekletin. Üzerine yumurta sarısı, susam çörek otu ekleyip 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder