8 Şubat 2017 Çarşamba

PATLICAN MUSAKKA

2 adet patlıcan
1 adet orta boy soğan
1,5 yemek kaşığı salça
150 gr. Dana kıyma
Biraz su
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Patlıcanlar alaca soyulup küplere kesilir ve biraz sıvıyağında kızartılır. Tabağa alınır.

Kıyma olabildiğince az yağda suyunu salıp çekene kadar kavrulur. İçine minik doğranan soğanlar eklenir kavurmaya devam edilir. Salçada eklenip kavrulur, tuz ve baharatlar ilave edilir en son su eklenip üzerine patlıcanlar dizilir. Hafif patlıcanları geçmesi yeterli suyun. Kapağı kapatılır ve 15 dk. Kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder