5 Şubat 2017 Pazar

MANTARLI TAVUK SOTE

1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
Yarım kilo mantar
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Tuz
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, köri
Bir çay bardağı kadar su
HAZIRLANIŞI;
Küp küp doğranan tavukları kızgın yağda suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine küp doğranan soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.  En son küçük doğranan mantarlarıda ilave edip kavurun. Salçayı, baharatları ve tuzunu verip gerekiyorsa su ilave edin. Mantarlar yumuşayana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder