21 Şubat 2017 Salı

LAHMACUN YAPIMI

250 gr. Dana kıyma
1 adet soğan
Sivri biber
Biraz maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

HAMURU İÇİN;
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatli kaşıgı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Un

HAZIRLANIŞI;
Rondodan soğanı geçirin. Üzerine kıyma, su, sıvıyağ, salça, baharat ve tuz ekleyerek tekrar rondodan çekin. En son minik doğranan biber ve maydanozu ekleyip karıştırın.

Yumuşak bir hamur yoğrulup 1 saat mayalandırılır.
8 beze yapılıp tek tek tüm bezeler hafif unlanarak açılır. 1 yemek kaşığı dolusu kıymalı harçtan konulur ve orta ateşteki tavaya yerleştirilir. Üzerine kapak kapatılıp pişirilir. Buharıyla kıymada pişiyor içiniz rahat olsun😉 tavayı da yağlamıyoruz bu arada👍 Maydanoz, limon, domates vs. Ile servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN... NOT; yumuşak olmasını isterseniz tavadan aldıktan sonra üzerine bir kapak kapatabilirsiniz. Çıtır olsun derseniz direk tüketin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder