5 Şubat 2017 Pazar

KUŞBAŞILI KREP KEBABI

İÇİ İÇİN;
350gr. Kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
1 sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber,kimyon, kekik
1,5 çay bardağı su
1 su bardagı garnitür
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ

KREP İÇİN;
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un ( resimdeki kadar)
Tuz
1 adet yumurta

ÜZERİ İÇİN;
Kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI;
Sıvıyağlı kızgın tavada etler suyunu salıo çekene kadar kavurun. 1 çay bardağı suyu ekleyip kapağını kapatın suyunu çekene kadar pisirin. İçine küp küp doğranan soğan ve biberi ekleyip tereyağını verin. Güzelce kavurun.
En son salça ve kalan yarım bardak suyu da ekleyip kaynadığında ocaktan alın. İçine tuz, baharatları ve garnitürü ekleyip karıştırın.

Krep için tüm malzemeyi çırpın. Krep tavasina bir yemek kaşığı kadar yağ döküp kızdırıyoruz ve bir çorba kepçesi hamurdan döküyoruz arkalı önlü güzelce kızartıyoruz. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.

Soteyi dördüne paylaştırıyoruz ve krebi dört yerden katlayıp katlı yerleri altta kalacak şekilde tepsiye diziyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder