7 Şubat 2017 Salı

KIYMALI PİDE TARİFİ

HAMUR İÇİN;
1 su bardağı ılık su
1 tepeleme tatlı kaşığı instant maya
1 silme çay kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un

İÇ MALZEMESİ;
200 gr. Dana kıyma
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy soğan
Sivri biber, çarliston biber veya kırmızı biber
1 silme tatlı kaşığı tuz
Karabiber, kırmızı toz biber, kimyon

ÜZERİ İÇİN;
Tereyağ

HAMURUN HAZIRLANMASI;
Yoğurma kabında 2 su bardağı un vemayayı karıştıralım. Ortasını açıp ılık suyu, tuz ve şekeri ilave edip yoğuralım. Un ilavesiyle hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Üzerini örtüp 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 8 bezeye bölüp yuvarlayalım, unlanmış tezgaha dizelim. Üzerlerini örtüp 5 dk. Bekletelim.

KIYMALI İÇİN HAZIRLANMASI;
Kıymanın üzerine, minik minik doğranan soğanları, biberleri, ve küp küp doğranan kabukları soyulmuş domatesi ilave edelim. Baharat ve tuzunu da verip karıştıralım.
PİDENİN YAPIMI;
İlk yuvarlanan bezededen başlayalım. Merdane ve un yardımıyla hamuru uzun şekilde açalım. Gene unlanmış tepsiye açtığımız hamurları dizelim. Tüm bezeler için bu işlemi uygulayalım.
Hamurları tekrar tezgah üzerine alalım. Kıymalı içi tüm pidelere paylaştıralım. Pide şeklinde kapatalım. Elimizle hafif uzatarak tepsiye dizelim. Üzerini örtüp 15 dk. Dinlendirelim.
Fırının her zaman kullandığımız rafına değil de alt rafa koyalım. ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Çıkınca tereyağı ile kenarları yağlayıp servis edelim. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder