5 Şubat 2017 Pazar

KARAMELİZE ŞERBETLİ ETİMEK TATLISI

1 paket tuzsuz etimek (12 adet kullandım)

ŞERBETİ İÇİN;
1,5 su bardağı toz şeker (ben yarım bardağı esmer kullandım)
2 su bardağı su

KREMASI İÇİN;
1 litre süt (5 su bardağı)
2,5 türk kahve fincanı un
7 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme olmasın)
1 paket vanilin

ÜZERİ İÇİN;
1 paket toz şanti
1 su bardağından iki parmak eksik süt
HAZIRLANIŞI;
Şerbeti için şekeri tavada eritelim. Yakmamaya dikkat edin. Üzerine suyunu ekleyip orta ateşte 5 dk. Kadar pişirelim. 10 dk. Dinlendirip etimeklerin üzerine dökelim.

Kreması için tüm malzemeyi çırpıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Ve soğutalım. Soğuyan kremayı soğuyan etimeklerin üzerine dökelim. Güzelce yayalım.

Krem şanti koyu kıvamlı hazırlayıp kremanın üzerine sürelim. Dolapta 3 saat kadar dinlendirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder