18 Şubat 2017 Cumartesi

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK

1 çorba kasesi yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
Tuz
1 avuç erişte

HAZIRLANIŞI;
Bir gece önceden mercimeği kısa süreli kaynatıp sabah kadar bekletelim.

Ertesi gün suyunu süzüp temiz su ile mercimekleri yumuşayana kadar pişirelim. Eğer pişek mercimekse erişteleri ilk etapta atabilirsiniz eğer biraz geç pişiyorsa sona doğru eklemeniz yeterli olur.

Sos tavasında sıvıyağında soğanı kavuralım, un ilave edip kavurmaya devam edelim. En son salçayı ve tuzu ekleyip kısa süreli kavurmanın ardından kaynamakta olan mercimeklerin üzerine sosu dökelim. En son 5 dk. Daha kaynatıp yemeği dinlenmeye alalım. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder