5 Şubat 2017 Pazar

DALYAN KÖFTE

Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
Küçük çay bardaklarından 1 parmak eksik galeta unu
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı soğuk su
1 adet yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)

İÇİ İÇİN;
4 adet yumurta
1 su bardağı garnitür

SALÇALI SOS İÇİN;
2 yemek kaşığı salça
2 su barsağı kadar sıcak su

PÜRES İÇİN;
3 orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz kaşar peyniri rendesi
Tuz

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına en az iki kere çekilmiş kıymayı alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz veya doğrayıcıdan geçiriyoruz. Ve avuç içine alıp suyunu sıkıyoruz ( soğanı kullanıyoruz suyunu atıyoruz ) ve soğanı kıymanın üzerine ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar, tuz, karbonat, zetinyağı ve suyuda ekleyip yoğuruyoruz.
Streç film üzerinde köfteyi rulo yapacak şekilde açıyoruz elimizle ve ortasına garnitürü yerleştiriyoruz. Haşlanan yumurtaları da dizip streç film yardımıyla rulo yapıyoruz.
Fırın kabına alıp. Üzerine yumurta beyazı sürelim. 180 derecelik ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Salça ve sıcak suyu birleştirip. Köftenin üzerine dökelim. Bu sekilde de 10 dk. Daha fırında pişirelim.

Püresi için patatesleri haşlayıp ezelim. İçine tereyağ, kaşar peyniri rendesi ve tuz ekleyip güzelce karıştırarak ocakta hafif pişirelim.
Servis için tabağa püreyi yayalım üzerine dilimlediğimi dalyan köfteleri dizelim. Üzerine biraz salçalı sos gezdirip servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder