16 Şubat 2017 Perşembe

ÇITIR TULUMBA TARİFİ

HAMURU İÇİN;
100gr. Tereyağ
3 su bardağı su
3 su bardağı un
3 adet büyük boy yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta

ŞERBETİ İÇİN;
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su

KIZARTMAK İÇİN;
Bol miktarda sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Şerbeti 10 dk. Boyunca kaynatıp tamamen soğutun.

Tereyağ ve suyu kaynatın.
Üzerine unu ekleyip devamlı karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.

Çırpma kabına alarak arada bir çırpıp ılıtın.

İrmik, nişasta ve tek tek yumurtaları ekleyip mikser ile çırpın.

Sıkma torbasına doldurup soğuk yağa sıkın.
En küçük ocakta en yüksek ayarda altın sarısı olana kadar kızartın.
Kızaran tulumbaları soğuk şerbete alıp 20 sn. Kadar tutmanız yeterli olur. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder