5 Şubat 2017 Pazar

ÇİKOLATALI CEVİZLİ NEFİS KURABİYE

250 gr. tereyağ 
4 yemek kaşığı pudra şekeri (100 gr.)
3 su bardağı un (350 gr.)
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN;
Biraz yumurta beyazı
Ceviz
240 gr. Sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hafif unlayarak hamuru dümdüz açın. Dilediğiniz kalıpla keserek dikkatlice yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta beyazı sürün ve ceviz parçalarını yapıştırın. 175 derece ısıtılmış fırında kısa süreli pişirin kenarlardan hafif pembeleşince olmuş demektir. Tel ızgara üzerinde soğutup benmari usulü eritilmiş çikolata ile üzerini kaplayın. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder