7 Şubat 2017 Salı

CEVİZLİ LOKUM TARİFİ

1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
un

İÇİ İÇİN;
Ufalanmış ceviz
Tarçın
Sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN;
1 çay kaşığı pekmez
Biraz su

HAZIRLANIŞI;
Un ve mayayı karıştırıp ortasını açın ılık su, süt ve tuz, şeker, sıvıyağ ekleyip yoğurmaya başlayın. Hafif ele yapışan bir hamur olmalı. Üzerini streçleyip 1 saat mayalandırın.

Tüm hamuru hafif yağlanmış tezgah üzerine alıp elinizle açabildiğiniz kadar açın. Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp bolca ceviz serpin. Tarçın eleyerek 3 parmak genişliğinda uzunlamasına kesin. Fazla sıkmadan rulo yapıp hafif yağlı tepsiye dizin.
30 dk. Kadar tepside mayalandırıp üzerine pekmezli su sürüp 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN... NOT; BAZI YÖRELERDE YENİ BAHAR BAHARATIDA EKLENMEKTE BİZ EKLEMİYORUZ 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder