23 Şubat 2017 Perşembe

CEVİZLİ BAKLAVA (EL AÇMASI)

HAMURU İÇİN;
4 su bardağı un
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

ŞERBETİ İÇİN;
3,5 su bardağı toz şeker
3, 5 su bardağı su

AYRICA;
200 gr. Tereyağ (eritip üzerindeki köpüğünü ve altındaki ayranını kullanmıyoruz)
200 gr. Ufalanmış ceviz

HAZIRLANIŞI;
Hamurunu kulak memesi kıvamında yoğurun. 12 bezeye bölüp nişasta ile kahve fincanı tabağö büyüklüğünde açın. Aralarına streç film sererek 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Ertesi gün tektek tüm bezeleri nişasta yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Her açtığınız yufkadan tepsinin boyutunda kesip sofra bezi arasında biriktirin. Geri kalan yufkayi parçalara bölerek tepsinin altına döşeyin. Yani 12 adet üzeri için düz yufkamız olacak.
12 beze bittiğinda arasına ceviz serpin ve yufkaları oklavaya sararak dikkatlice tepsiye yerleştirin. Dilediğiniz gibi dilimleyip kızgın olmayan yağı heryerine gezdirin. 175 derecelik ısıtılmış fırında 1 saat pişirin (süre degişebilir gözlemleyin)
Şerbeti hazırlayın. 30 dk. Kadar kaynasın orta ateşte. Ama çok yoğun kıvamlı olmasın. Fırından çıkan sıcak tatlıya kaynayan şerbeti dökün üzerini örtmeden soğumaya bırakın. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder