18 Şubat 2017 Cumartesi

BARDAK PASTASI

MUHALLEBİSİ İÇİN;
1 litre süt
1,5 türk kahve fincanı un
2 yemek kaşığı nişasta (silme ve tepeleme arası)
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin

ARASI İÇİN;
1 paket katı kıvamlı hazırlanmış krem şanti

BULAMAK İÇİN;
Hindistan cevizi

ÜZERİ İÇİN;
Çikolata sosu (hazır veya tarifini sayfamda bulabilirsiniz)

HAZIRLANIŞI;
Muhallebisi için olan tüm malzeme tencerede çırpılır ve ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirilir.
Düz bir bardak içi ıslanır fazla su dökülür sıcak sıcak muhallebi bardaklara doldurulur. Streçlenip buzdolabında en az 5 saat dinlendirilir.
Bardaktan kolayca çıkarılır. İstenilen boyutta dilimlenip arasına kremşanti sıkılır ve diğer parça kapatılır. Kenarları hindistan cevizine bulanır, üzerine çikolata sosu gezdirilir. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder