25 Ocak 2017 Çarşamba

NİŞASTALI BÖREK

5 adet yufka

YUFKA ARASINA SÜRMEK İÇİN;
100 gr. Tereyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
Nişasta

AYRICA;
Yarım şise maden suyu

İÇİ İÇİN;
300 gr. Dana kıyma
4 adet orta boy soğan
Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Kıymayı sıvıyağda kavurun. Bolca soğanı ekleyip biraz daha kavurun ve ocaktan alıp tuz ve baharatları ilave edin. Soğutun.

Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın.

Birinci yufkayı serip heryere gelecek şekilde yufkayı yağlayın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişastayı bir elek ile heryere gelecek şekilde eleyin.
Kıymalı harcı yufkanın heryerine eşit şekilde yayın. Fazla koymadan. Sonra iki taraftanda ortada buluşacak şekilde rulo yapın. Ortasını bıçakla keserek ayırın. Tepsiye dizin. Tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayın.
Kalan yağın içine sodayı döküp böreğin üzerine sürün 2-3 saat kadar dinlendirip 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN...
NOT; BEN YUFKANIN HERYERINE SERPMEDIM KIYMAYI RESIMDE GORULDUGU UZERE. FAKAT SIZ HERYERINE SERPEREK YAPIN DERIM O SEKILDE DAHA DA GUZEL OLACAKTIR. Sevgilerle 😍

2 yorum:

  1. Ben bunu patatesli yaptim ve gercekten çitir çitir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok çıtır oluyor afiyet olsun sevgiler :)

      Sil