8 Ocak 2017 Pazar

MİNİ ALMAN PASTASI

1,5 su bardağı ılık süt
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
Yarım paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Un (hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
Üzerine sürmek için biraz süt

KREMASI İÇİN;
2 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
2, 5 yemek kaşığı mısır nişastası (35gr. )
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN;
100 gr. Krema
100 gr. Çikolata

AYRICA;
1 adet Muz

HAZIRLANIŞI;
Hamurunu hafif ele yapışan kıvamda olacak şekilde tüm malzemeyi yoğurun. 1 saat mayalandırıp minik minik yuvarlaklar yapıp tepside de 30 dk. Mayalandırıp üzerlerine süt sürün ve 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin.

Yumurta sarısı ve şekeri el çırpıcısıyla rengi hafif açılana kadar çırpalım.
Üzerine nişastayı ekleyelim. Sütü kaynatmadan ısıtalım. Üzerinde dumanları görmemiz yeterli. Yumurta sarılarının bulunduğu kaseye biraz sütten ekleyip karıştıralım.
Bu yumurtalı karışımı sütün içine boşaltıp ocağa alalım. Vanilini ekleyelim. Karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
Göz göz olduğunda ocağın altını kısıp 1 dk. Karıştırarak pişirelim.
Kremayı bir kaseye boşaltıp üzerini streç film ile örtelim. 10 dk. ılındıktan sonra içine tereyağını ekleyip karıştıralım ve tekrar streçleyip oda ısısına gelmesini bekleyelim.

Üzerine sürmek için kremayı ısıtın içine çikolataları ekleyip eritin. Ve soğumaya bırakın.

Pastalar tamamen soğuyunca ortadan kesip krema doldurun muz dilimleri yerlestirip üzerini kapatın. Hazırlanan ganajı üzerine sürün ve servis edebilirsiniz. Dilerseniz buzdolabında biraz dinlendirebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder