9 Ocak 2017 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ

5 su bardağı süt (1 litre süt)
1 su bardağı toz şeker
1 küçük çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
2, 5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)
1 türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)
1 paket vanilya

PİRİNCİ HAŞLAMAK İÇİN;
2 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak süt, şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatalım.

Pirinçleri yıkayıp haşlayalım. Kaynayan süte ilave edelim.

Bir kasede yumurta sarısı, nişasta ve 1 kahve fincanı suyu karıştıralım tamamen pütürsüz hale gelsin. Üzerine kaynayan sütten yavaşça ilave edip karıştıralım ve ılınmış olan karışımı tencereye boşaltalım hızlıca karıştıralım. Hemen kıvam alacaktır. 5-6 dakika kısık ateşte kaynatıp kenara alalım.

Isıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım 5-6 porsiyon çıkıyor. Kaseleri fırın tepsisine dizelim. Ve tepsite güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım. Fırının üst rafına koyup üzerlerinin kızarmasını sağlayalım. Ardından soğutup buzdolabına kaldıralım. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder