22 Aralık 2016 Perşembe

PEYNİRLİ RULO KREP

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
8 yemek kaşığı un(tepeleme değil silmeye yakın)
1 tatlı kasığı tuz

İÇİNE SÜRMEK İÇİN;
Pınar beyaz

ÜZERİ İÇİN;
Salam dilimleri

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeyi çırpma kabında el çırpıcısıyla karıştıralım.

Krep tavasına 1 tatlı kaşığı sıvıyağ döküp kızdıralım. Ve bir çorba kepçesi karışımı döküp tavayı sallayarak heryerine yayılmasını sağlayalım. Arkalı önlü pişirelim.
Tüm hamur bitene kadur bu şekilde devam edelim. Bu tarifle yaklaşık 8 adet krep elde ediliyor.
Krepleriniz soğuduğunda içine pınar beyazdan sürüp üzerine bir tane daha krep koyun ve onunda üzerine pınar beyazdan sürüp rulo yapın. Dilimleyip kürdan takın üzerinede salam ekleyip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder