12 Aralık 2016 Pazartesi

KAKAOLU PANDİSPANYA

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
3 tatlı kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
5-6 damla limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;
Yumurta sarı beyazlarını ayırın.

Beyazları bir çimdik tuz ile iyice köpürtün.

Sarıları ise toz şeker ile rengi açılana kadar çırpın. İçine kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edip kısa süreli karıştırdıktan sonra mikseri kaldırın.

Beyazlar ve sarıları birleştirin. Üzerine un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip spatula ile yavaşça dıştan içe karıştırın.

Tabanına yağlı kağıt serilmiş 18 cm.lik kalıba harcı dökün. 175 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk. Boyunca kapağını hiç açmadan pişirin.

Fırından alınca ters çevirip iyice soğutun. Ardından kalıptan çıkarıp 3 kata rahatça bölebilirsiniz. Pamuk gibi pandispanyanız hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder