4 Aralık 2016 Pazar

ISPANAK GRATEN

100 gr. Dana kıyma
200 gr. Ispanak
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
1 çay bardağı kadar konserve garnitür
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su

BEŞAMEL SOS İÇİN;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz

ÜZERİ İÇİN;
Kaşar peynir rendesi

HAZIRLANIŞI;
Zeytinyağında kıymayı suyunu salıp çekene dek kavuralım.
Minik doğranan soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Üzerine ıspanakları ekleyelim ve biraz kavuralım. Salçayı ekleyip kavurmaya devam... En son baharatlar, tuz ve suyu ekleyip 15 dk. Kadar pişirelim. Ocaktan alınca garnitürü ekleyip karıştıralım.

Beşamel sosu için tereyağı ve unu hafif kavuralım. Yavaşça sütü ilave edip hızlıca karıştıralım. Devamlı karıştırarak pişirelim. En son tuzu ekleyip ocaktan alalım.

İster güvece ister borcama farketmez ıspanaklı harcı yayalım. Üzerine beşamel sosu gezdirip en son kaşar rendesi serpelim. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder