4 Aralık 2016 Pazar

GELİN PASTASI

KEKİ İÇİN;
3 adet yumurta( oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker ( büyük çay bardaklarından)
1 çimdik tuz
1/3 çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı un

ISLATMAK İÇİN;
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker

KREMASI İÇİN;
3 su bardağı süt
1,5 türk kahve fincanı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 oaket toz kremşanti

ÜZERİ IÇİN;
bolca hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI;
Yumurta sarı ve bayazlarını ayıralım.

Beyazları toz şeker ve tuz ile katılaşana kadar mikser ile çırpalım. Yaklaşık 3dk.

Sarıları ise ılık su ile köpük köpük olana dek mikser ile çırpalım. ( beyazlardan sarılara geçerken mikser ucunu temizleyelim)
Mikseri kaldıralım.

Ardından yavaş yavaş sarıları, beyazların bulunduğu kaba ekleyerek spatula ile katlama yöntemi ile dıstan içe olacak şekilde birleştirelim. (Videolardan destek alabilirsiniz)

Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyelim. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek spatula ile karıştırmaya devam. Ama yavaş yavaş🐢🐢 20×20 ebatlarındaki borcamı sıvıyağ ile hafif yağlayalım. Karışımı döküp 175 derecelik ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana dek pişirelim. Çıkarınca üzerine kürdan ile delikler yapalım.

Kreması için tencerede toz şanti hariç tüm malzemeyi el çırpıcısıyla çırpalım. Ocakta kıvam alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Arada bir çırparak soğutalım. Toz şantiyi ekleyip mikser ile 2 dk. çırpalım.

Keki ıslatmak için sütün içinde şekeri eritelim. Delikler yaptığımız pandispanya üzerinde gezdirelim. Kremasını yayalım. Üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım. Dolapta 3 saat dinlendirip servis edelim. Unutmayalım ki bu tarz tatlılar bir gece dinlenirse daha bile lezzetli olur. Şimdiden ellerinize sağlık ve AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder