7 Aralık 2016 Çarşamba

ALMAN PASTASI

KEKİ İÇİN;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kaynar su
5-6 damla limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

KREMASI İÇİN
2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı nişasta (35 gr.)
1 paket vanilin
200 ml krema
1 paket kremşanti
1 tatlı kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN;
Pudra şekeri

ISLATMAK İÇİN;
Biraz süt

HAZIRLANIŞI;
KEKİ İÇİN;
Yumurta sarı beyazlarını ayırın.
Beyazları bir çimdik tuz ile iyice köpürtün.
Sarıları ise toz şeker ile rengi açılana kadar çırpın. İçine kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edip kısa süreli karıştırdıktan sonra mikseri kaldırın.
Beyazlar ve sarıları birleştirin. Üzerine un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ilave edip spatula ile yavaşça dıştan içe karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı dökün. 175 derecelik ısıtılmış fırında kapağını hiç açmadan pişirin. Fırından alınca ters çevirip iyice soğutun.
KREMASI İÇİN;
Yumurta sarısı ve şekeri el çırpıcısıyla rengi hafif açılana kadar çırpalım. Üzerine nişastayı ekleyelim.

Sütü kaynatmadan ısıtalım. Üzerinde dumanları görmemiz yeterli.

Yumurta sarılarının bulunduğu kaseye biraz sütten ekleyip karıştıralım. Bu yumurtalı karışımı sütün içine boşaltıp ocağa alalım. Vanilini ekleyelim. Karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. Göz göz olduğunda ocağın altını kısıp 1 dk. Karıştırarak pişirelim. Kremayı bir kaseye boşaltıp üzerini streç film ile örtelim.

10 dk. ılındıktan sonra içine tereyağını ekleyip karıştıralım ve tekrar streçleyip oda ısısına gelmesini bekleyelim.

Ayrı bir yerde krema ve şantiyi katılaşana kadar çırpıp soğuyan pastacı kramasına ekleyelim. Spatula ile nazikçe karıştıralım.

PASTANIN TAMAMLANMASI;
Pandispanya iki bölünür ve kek nemlendirilir. Arası krema ile doldurulur üzerine diğer kat kapatılıp dolapta dinlendirilir. Pudra şekeri ile servis edilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder