30 Kasım 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

250 gr taze fasulye
1 adet soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Şeker
1/2 Türk kahve fincanı zeytinyağı
3 su bardağı su ( yemek pişmeyip suyu az geldiyse sıcak su ilave ediniz )

HAZIRLANIŞI;
Fasulyeleri yıkayıp kenarlardaki kılçıklarını ayıklayalım. Ardından istediğimiz boyutta doğrayalım veya elimizle kıralım.

Soğan ve domatesi küp küp doğrayalım. Tencereye soğan ve domatesi alalım. Üzerine salça, tuz, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip karıştıralım. Üzerine fasulyeleri ekleyip tekrar karıştırıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca kapağını kapatıp altını kısalım. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Dinlenince daha lezzetli olacaktır zeytinyağlı olduğu için. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder