30 Kasım 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Yarım  kilo ayıklanmış barbunya
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates ( domates kullanmak istemiyorsanız salçayı iki yemek kaşığı koyabilirsiniz)
Yeşil veya kırmızı biber
1 adet küçük patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
1 küp şeker

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak ayıklanıp yıkanmış barbunyaları bir tencereye alıp su ile kaynatıyoruz. Kara suyu çıkınca süzüyoruz.

Farklı bir tencereye zeytinyağını alıyoruz ,küçük küçük doğranmış soğan, biber ve patatesi kavuruyoruz. Üzerine domates ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları, tuzu ve şekeri ekliyoruz. Süzdüğümüz barbunyaları üzerine ekliyoruz ve biraz kavurduktan sonra sıcak suyu ilave ediyoruz. Üzerinden 1 parmak geçmesi yeterli. Kontrollü bir şekilde altını kısıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz yaklaşık 1 saatte pişecektir fakat barbunya cinsinden dolayı değişiklik gösterebilir. Kontrollü gitmek gerek. Zeytinyağlı barbunyamız hazır AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder