28 Kasım 2016 Pazartesi

YUMURTALI EKMEK

1/2 ekmek
1 adet yumurta ( büyük boy )
Tuz
Karabiber,Kırmızı toz biber, Kimyon, Kekik

Kızartmak İçin;
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;
Benim devamlı yaptığım ve çok sevilen eskilerden bir lezzet. Çıtır çıtır oluyor püf noktası ekmeği fazla yumurtaya bulamamak. Hafif yumurtalanması yeterli. Tabii ki kızgın yağ şart.

Yumurta, tuz ve baharatları çırpalım. Ekmeği ince ince dilimleyelim. Hafif bir şekilde arkalı önlü yumurtaya batıralım. Fazlasını akıtalım. Kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder