21 Kasım 2016 Pazartesi

YALANCI ŞÖBİYET

20 yaprak baklava yufkası

200 gr. Tereyağ
120 gr. Ceviz

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak şerbeti yapmakla başlıyoruz. Çünkü tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak ki baklavamiz çıtır çıtır olsun. Su ve şekeri kaynatalım. Kaynayınca altını biraz kısıyoruz ve 2-3 damla limon sıkıp 15 dk. Boyunca kaynatıyoruz ve daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağımızı eritiyoruz. Bu arada baklava yufkasıyla çalışacağınız zaman yufkaları bir sofra bezine sararsanız yufkalar kurumaz çünkü çok ince olduklari için anında kuruyorlar.
Birinci katı alıyoruz ve yağlıyoruz. Toplam 20 kat içinde ayni işlemi uyguluyoruz daha sonra karelere bölüyoruz ve cevizden köşelere koyuyoruz. Tepsiye diziyoruz.
Tereyağı kaldıysa onuda tepsiye tatlıların üzerine gezdirebilirsiniz. 180 derece ısıtılmış fırında güzelce kızartıyoruz. Tatlıyı çıkarınca üzerine hemen soğuk şerbeti döküyoruz. Sadece 5 dk. üzerini kapatıyoruz ve sonra hep açık tutuyoruz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder