27 Kasım 2016 Pazar

YALANCI ÇARŞAF BÖREĞİ

4 adet yufka
yarım kilo ıspanak
2 adet orta boy soğan
tuz, karabiber

YUFKALARI ISLATMAK İÇİN;
1 şişe sade maden suyu
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 türk kahve fincanı un

ÜZERİ İÇİN;
sostan biraz bırakalım üzerine yumurta sarısı kırıp karıştıralım bu karışımı böreklerin üzerine dökelim.
Susam ve çörek otu

HAZIRLANIŞI;
Ispanaklı iç için ıspanakları yıkayıp doğrayalım üzerine doğranan soğanları baharat ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Daha çıtır çıtır bir börek için bu iç harcı kavurabilirsiniz.

Sosu için soda, sıvıyağ ve unu bir kasede karıştıralım.

Yufkayı serelim sostan 4-5 yemek kaşığı dökelim ve her yerine yayalım. Üzerine iç harcını koyup iki taraftan rulo yapalım. Ruloları ortada birleştirip, birleşim yerinden keseli. Fırın tepsisine yerleştirelim. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisine tam geldi bu ölçüler.

Sostan biraz kalacaktır içine yumurta sarısı karıp karıştıralım ve böreklerin üzerine sürelim. Susam ve çörek otu serpip 175 derece fırında pişirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder