30 Kasım 2016 Çarşamba

TIRTIL KURABİYE

125 gr. Margarin veya tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet büyük boy yumurta
4, 5 su bardağı un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olacak )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına sıvı yağ ve margarin/tereyağını alalım.

Üzerine pudra şekeri, yumurtayı ve unu ( unu yavaş yavaş ekleyelim ), vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.

Tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeden sıkalım. 175 derecelik ısıtılmış fırında 7 dk. Pişirelim. Çok hafif pembeleşmesi yeterli benim fırınımda 7 dk. Pişti.

Fırından çıkınca yağlı kağıt ile tezgah üzerine alıp soğutalım. Üzerine pudra şekeri eleyelim. Servis edelim. FİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder