28 Kasım 2016 Pazartesi

TİRAMİSU (KEDİDİLİ BİSKÜVİ İLE)

1 paket kedi dili bisküvi

KREMASI İÇİN;
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1, 5 türk kahve fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
200gr. Labne

ISLATMAK İÇİN;
1, 5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe ( sade )

ÜZERİ İÇİN;
kakao

HAZIRLANIŞI;
Kreması için tencereye sütü, yumurta sarısını, şekeri, un ve nişastayı alıp tel çırpıcıyla çırpalım. Ocak üzerine alıp kıvam alıncaya dek çırparak pişirelim. Kıvam alıp kaynamaya başladığında çırparak 2-3 dk. Daha pişirelim. Ocaktan alalım içine vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ara sıra çırparak soğutalım. Soğuduğunda içine labneyi ekleyip tekrar tel çırpıcıyla çırpalım. Kremamız hazır.

Süt ve nescafeyi karıştıralım. Eğer benim gibi baton bir kap tercih edecekseniz önce streç film koymalıyız kabın içine. Ardından kremadan dökmelisiniz. Sonra bisküvileri nescafeli süte batırıp kremanın üzerine diziyoruz. Tekrar krema ve tekrar bisküvi son olarak krema ve bisküviyle işlemi sonlandırıyoruz. Üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat boyunca iyice soğumasını bekliyoruz. 4 saat sonunda servis tabağına ters olarak tiramisuyu çıkarıyoruz ve üzerine kakao eliyoruz.

Eğer normal bir borcam kullanacaksanız kedi dillerini dizmekle başlayabilirsiniz. Bir kedi dili bir krema şeklinde devam edecek. En son üzerine gene kakao eleyip servis edebilirsiniz. 1 gece dinlenince daha da lezzetli olacaktır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder