28 Kasım 2016 Pazartesi

TİRAMİSU PASTA

1, 5 paket kedi dili bisküvi

ISLATMAK İÇİN;
2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı nescafe ( silme )
1 tatlı kaşığı şeker

KREMASI İÇİN;
200 ml süt kreması
200 gr. Labne peyniri
2 paket toz krem şanti
2 yemek kaşığı pudra şekeri

ÇİKOLATA SOSU İÇİN;
100 ml. Süt kreması
100 gr. Sütlü çikolata

ÜZERİ İÇİN;
Kakao

HAZIRLANIŞI;

KREMASI İÇİN;
Tüm malzemeyi bir kap içine alıp mikser ile yaklaşık 4 dk. Boyunca yüksek devirde çırpalım. Süt kremasının soğuk olmasına dikkat edelim. Kreması hazır bile :) 


ÇİKOLATALI SOS İÇİN;
Kremayı tavaya alıp kaynatmadan ısıtalım. İçine çikolatayı ekleyip erimesini sağlayalım. Buz dolabına kaldırıp biraz soğutalım.

ISLATMAK İÇİN;
Su, nescafe ve şekeri karıştıralım. Burada damak zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Verdiğim ölçülere güvenerek uyabilirsiniz acı bir tat olmuyor tam kıvamında.

PASTANIN YAPIMI;
Ben kalpli bir kalıp tercih ettim dilerseniz yuvarlak kalıpta da yapabilirsiniz.

Kalıbın sadece kelepçesini kullanacağız. Pastayı servis edeceğimiz tabağa kalıbı yerleştirelim. Kenarlarına hafif krema sıkalım. Kedi dillerini kalıptan 1 parmak yüksekte kalacak şekilde kısaltalım ve nescafeli suya batırıp kalıbın kenarlarına dizelim. Şekerli kısımları içte kalsın. Kalıbın altını da bisküvileri dizelim. Üzerine krema sıkalım. Çikolatalı sostan biraz dökelim. Tekrar bisküvi, krema ve sos sıralamasını uygulayalım. Son olarak bisküvileri dizelim ve kremadan sıkalım. Üzerine kakao eleyelim.
Buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim. Hatta mümkünse 1 gece dinlendirirseniz daha bile lezzetli olur. Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder