30 Kasım 2016 Çarşamba

TİRAMİSU (LABNESİZ VE KEKLİ)

KEK İÇİN;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao ( 2 tatlı kaşığı ayırıyoruz)
1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un

ISLATMAK İÇİN;
2 su bardağı süt
1 paket sade nescafe

KREMASI İÇİN;
6 su bardağı süt
3 Türk kahve fincanı un (125 gr. )
1 su bardağından
1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

HAZIRLANIŞI;
Çırpma kasesinde yumurta ve şekeri yaklaşık 4 dk boyunca çırpıyoruz. İlk olarak sıvıları ekliyoruz ve tüm toz malzemeleri bir kasede karıştırıp üç seferde yumurtalı karışıma ekleyip spatula ile yavaşça karıştırıyoruz. Tereyağlayıp unladığımız kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 25 dk. Yeterli oluyor.

Krema için tencereye sütü alıyoruz. Üzerine un ve şekeri ekleyip çırparak pişiriyoruz. Kaynamaya başladığında söndürüp soğutuyoruz soğurken arada bir çırpıyoruz. Soğuduğunda üzerine toz şantiyi ve vanilyayı ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz. Krema hazır.

Keki fırından çıkarıp buhar yapmaması için tel ızgara üzerine alıyoruz. Soğuduğunda ikiye kesip alt tabanını kek kalıbına geri alıyoruz ve üzerine nescafeli sütün yarısını kaşıkla her yerine döküyoruz. Üzerine kremanın da yarısını döküyoruz. Üst parçasını da ekleyip aynı işlemleri yapıyoruz ve en son üzerine kakao eliyoruz dolapta bir gece beklediğinde çok daha lezzetli oluyor. AFİYET OLSUN... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder