29 Kasım 2016 Salı

TAVUK SOTE NASIL YAPILIR?

Yarım tavuk göğsü
Sivri biber, çarli biber veya kırmızı biber
1 adet küçük soğan
1 adet küçük domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
1 türk kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI;
Tavuğu iyice yıkayıp küp küp doğrayalım. Soğanları küçük küçük doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Biberleri de küçük küçük doğrayalım.

Tavaya sıvıyağı koyup kızdıralım tavukları ekleyelim suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince tereyağını ekleyelim biraz kavuralım. Üzerine soğan ve biberleri ekleyip kavuralım. Salçasını verelim. Tuz ve baharatlarını ekleyelim. Suyunu da ekleyip kapağını kapatalım 2-3 dk. sonra domatesleri ekleyelim 3 dk. daha kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirelim servis edelim. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder