28 Kasım 2016 Pazartesi

TAVA EKMEĞİ

2, 5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
6-7 su bardağı un
1 paket instant maya

ÜZERİ İÇİN;
3-4 çorba kaşığı süt

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına 5 bardak unu ve mayayı alalım karıştırıp ortasını açalım. Ilık suyu tuz ve şekeri ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Un ilavesi gerecektir yavaş yavaş un ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Tezgah üzerine alıp 5-6 dk. Boyunca iyice yoğuralım. Tekrar kabın içine alıp üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.

1 saatin sonunda elimizi ve tezgahı hafif unlayıp hamuru alalım. Tekrar kısa süreli bir yoğurma yapıp hamuru neyin içine koyacaksak ona göre açalım.
Kalıbın içini sıvı yağ ile hafif yağlayalım hamuru yerleştirelim. 45 dk. Boyunca mayalanması için bekleyelim.

Mayalanma işlemi tamamlanınca fırını 180 dereceye ayarlayalım. Ekmeğin üzerine fırça yardımıyla nazikçe sütten sürelim ve ısınan fırına yerleştirelim. Üzeri nar gibi kızarana dek pişirelim.

Pişen ekmeği tel ızgara üzerinde biraz dinlendirelim. Mis gibi tava ekmeğimiz hazır. Şimdiden tüm deneyenlere AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder