28 Kasım 2016 Pazartesi

TAHİNLİ PİDE

HAMURU İÇİN;

1, 5 su bardağı ılık su
50 gr. Oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya ( silme )
4, 5 - 5 su bardağı un

TAHİNLİ HARCI İÇİN; 

1, 5 su bardağı sıvı tahin
1, 5 çay bardağı toz şeker
1, 5 çay bardağı su

ÜZERİ İÇİN;
ayrılan yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
her bir pideye 2 ' şer tutam toz şeker

HAZIRLANIŞI;
4 bardak un ve mayayı karıştırıp ortasını açalım. Ilık suyu, yumurta akını, yumuşak tereyağını, tuz ve şekeri ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Un ilavesiyle hamuru hafif ele yapışan bir kıvamdayken iyice yoğuralım 5-6 dk. Boyunca. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğimizde ve hafif ele yapıştığında hamur olmuş demektir. Üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamuru 8 bezeye bölelim. Bezeleri yuvarlayalım. Fırın tepsilerini sıvı yağ ile yağlayalım. Bezeleri tepsiye aralıklı şekilde dizelim. Elimizi hafif sıvı yağ ile ağlayarak yuvarlak, kenarları yüksek şekilde açabildiğimiz kadar açalım. Ne kadar incelirse o kadar iyi. Tüm bezelere aynı işlemi yapınca tekrar bir üstlerinden geçelim. İyice düzeltelim. İçlerinin çukur olduğundan emin olalım. 


Tahinli harcı için tahin ve şekeri karıştıralım. Suyu yavaş yavaş ekleyerek hafif akışkan bir kıvamda olmasını sağlayalım. Şekerinde eridiğinden emin olalım. Tahinli harcı pidelere paylaştıralım.

30 dk. Tepsi mayası için bekletelim.

Yumurta sarısına pekmezi ekleyelim.

Pidenin kenarlarına sürelim. Üzerlerine 2 ‘ şer tutam şeker serpelim. 175 derecelik ısıtılmış alt üst fırında kenarları kızarana kadar pişirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder