27 Kasım 2016 Pazar

TAHİNLİ KEK

3 adet yumurta
1, 5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sulu yoğurt
Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Kalıbı yağlamak için tereyağ
Bolca susam

HAZIRLANIŞI;
Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser ile çırpalım.
Yoğurt, tahin ve sıvı yağı ekleyip çok kısa çırptıktan sonra mikseri kaldıralım.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip ekleyelim. Spatula ile yavaşça karıştıralım.
Uygun bir kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp susam serpelim. Kalıbı sallayıp heryere bulaşmasını sağlayalım.
Harcı kalıba boşaltıp 175 derecelik ısıtılmış fırında 35 dk. Kadar pişirelim. Kapağı hiç açmadan kontrollü bir şekilde pişiriniz.
Fırından alır almaz servis tabağına ters çevirip keki çıkaralım.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder