27 Kasım 2016 Pazar

TAHİN DOLGULU SUSAMLI KURABİYE

125 gr. Margarin veya tereyağ
1 kücük çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ (küçük çay bardaklarından)
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Un

DIŞI İÇİN;
1 çay kaşığı pekmez
2-3 yemek kaşığı su
bolca susam

TAHİNLİ HARCI İÇİN;
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağından 2 parmak eksik su
1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker

HAZIRLANIŞI;
Öncelikle pekmez ve suyu karıştıralım.
Bir kasede tahin, su ve şekeri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
Bir kaseye bolca susam dökelim.
Hamuru için olan tüm malzemeyi yoğurma kabında yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Fırın tepsisini yağlayalım. Hamurdan bezeler koparıp önce pekmezli suya ardından susama batıralım. Tepsiye dizip ortasını çukurlaştıralım. 1 tatlı kaşığı tahin karışımından ekleyip ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 15-17 dk. Arası kontrollü bir şekilde pişirelim.
Fırından çıktığında yumuşak olacaktır. Soğuduğunda ağızda dağılan nefis kurabiyeleriniz hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder