28 Kasım 2016 Pazartesi

SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI

3 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 paket kemal paşa

HAZIRLANIŞI;
Çok çok hafif bir şerbetli tatlı yapmak istediğinizde tereddütsüz sofraya koyabilirsiniz. Biz çok sevdik umarım sizde seversiniz.

Su, süt, şekeri geniş bir tencereye alıp şeker eriyene kadar bekleyelim. Eriyince kemalpaşaları ekleyelim. Arada bir karıştırarak şerbeti koyulaşıp kemalpaşalar yumuşayana kadar pişirelim. Ocağı kısmayalım açık olsun hızlı ayarda. Başından ayrılmazsanız daha iyi olur ben kaşık ile yukarı çıkanları sürekli içe bastırıyorum hafif hafif ve ters yüz ediyorum. Kemalpaşalar tamamen yumuşayınca ocağı söndürüp bir kaba tatlıları dizelim kalan şerbeti de üzerine gezdirelim. Soğuyunca servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder