27 Kasım 2016 Pazar

SÜT HELVASI

2 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr. )
yarım su bardağı un
2, 5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI;
Tereyağını tencerede eritelim. Üzerine unu ekleyip hafif kavuralım. 2-3 dk. Yeterli olur. Sararmadan unun çiğ kokusu çıkması lazım. Ardından yavaşça sütü ekleyelim ve sürekli karıştıralım. Topak olmaması lazım bu yüzden sütü dikkatli ekleyelim. Ardından şekeri ilave edelim. Ve karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayalım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dk. Daha karıştırarak pişirelim. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alalım. Bu ölçülerle ben 2 adet güveç elde ettim. Güveçlere paylaştırıp 200 derecelik ısıtılmış fırında sadece üzerini kızartıp fırından alalım. Sıcak sıcak servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder