30 Kasım 2016 Çarşamba

SULU KÖFTE YEMEĞİ

Köftesi için;
125 gr. dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karbonat
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber, kekik
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı kadar su

Ayrıca ;
2 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı bezelye
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
Tuz, kırmızı toz biber
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Nane
Su

HAZIRLANIŞI;
Soğanı doğrayıcıdan geçirip suyunu avucumuzda sıkıp atalım. Soğanı kullanıcaz yani.
Köfteyi tüm malzemelerle yoğuralım. Minik minik yuvarlaklar yapalım.

Patatesleri küp küp doğrayalım.

Tencereye sıvıyağını alıp kızdıralım. Patatesleri biraz kavuralım. Ardından köfteleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Üzerine unu ekleyelim ve biraz daha kavuralım. Salçayı ve göz kararı biraz suyunu, kırmızı toz biberi ve tuzunuda ekleyip 15-20 dk. Pişmeye bırakalım. En son bezelyeleri ve naneyi ekleyip 5 dk. daha kaynatalım ve servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder