30 Kasım 2016 Çarşamba

SULTAN KEBABI

1 adet yufka

İÇİ İÇİN;
yarım tavuk göğsü
1 adet büyük boy domates
1 adet sivri biber
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
tuz
1 türk kahve fincanı su
1 çay bardağı garnitür

ÜZERİ İÇİN;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
biraz tuz ve karabiber

SOSU İÇİN;
1 yemek kaşığı salça
1 büyük çay bardağı su

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak içini hazırlayalım bunun için bir tavaya sıvıyağı alalım. Küp küp doğranan tavukları kızgın tavaya ekleyelim ve kavuralım. Suyunu salıp çekince üzerine minik minik doğranan soğan ve biberleri ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.

Üzerine kabukları soyulup rendelenen veya doğranan domatesi ve salçayı ekleyelim suyunu da verelim. Tuz ve baharatlarını ekleyelim ve 15 dk. kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirelim.

Soğuduğunda içine garnitürü ekleyip 4’e bölelim.

Yufkayı 4 üçgen parçaya bölelim. Bir kasenin içine yerleştirelim ve üçgenin bir ucunu kasenin içine alalım iki kat olması için. ( resimde gösterdim ) tavuklu içi koyup kenardaki yufka parçalarını üzerine kapatalım ve ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim.

Geriye kalan 3 yufka içinde aynı işlemi uygulayalım.

Beşamel sosu için tencerede tereyağ ve unu kavuralım sütü ekleyip kıvam almasını sağlayalım. Ocaktan alırken tuz ve karabiberini ekleyelim. Yufkaların üzerine sürelim ve 180 derecelik fırında alt rafa yerleştirip kızarana dek pişirelim.

Salçalı sosu için salça ve suyu karıştırıp kaynatalım kızaran yufkaların üzerine döküp 5 dk. bekleyelim ardından servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder