27 Kasım 2016 Pazar

SUCUKLU KURU FASULYE

1 çorba kasesi kuru fasulye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Tuz
1 adet soğan
Biraz sucuk
1 tatlı kaşığı un

HAZIRLANIŞI;
Bir gece önceden sıcak su ve biraz tuz ile kuru fasulyeleri ıslatalım. Üzerini kapatıp bekletelim.
Ertesi gün fasulyeleri yıkayıp tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatalım. Üzerinde biriken beyaz köpükleri toplayıp atalım. İçerisine yemeklik doğranan soğanı ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
Fasulyelerin pişmesine yakın içine;

Sıvıyağında sucuğu biraz kavuralım. Unu ilave edip kavurmaya devam edelim. En son salçayı ve tuzu da ekleyip hafif kavurduktan sonra yemeğin içine karışımı dökelim. Bu şekilde de biraz pişirip ocaktan alıp dinlenmeye bırakalım. 2-3 saat dinlendiğinde daha da lezzetli olacaktır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder