28 Kasım 2016 Pazartesi

SOSYETE MANTISI

3 adet yufka
150 gr. Kıyma
2 orta boy soğan
karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tuz

TEPSİYE VEÜZERİNE SÜRMEK İÇİN;
sıvı yağ

MANTILARI ISLATMAK İÇİN;
2, 5 su bardağı su
1 adet et bulyon

SERVİS EDERKEN ÜZERİ İÇİN;
yoğurt
tereyağlı salçalı sos

HAZIRLANIŞI;
Bir kasede kıyma, baharatlar, tuz ve doğranmış soğanı karıştıralım.

Yufkaları ikiye bölelim. Ve yarım yufkayı tezgaha alıp düz tarafına direk kıymalı içten koyalım gevşek olmayacak şekilde saralım. Yudumluk küçük küçük keselim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Tüm yufkaları bu şekilde tamamlayalım. Üzerine biraz sıvıyağ sürüp 180 derece de pişirelim. Hafif kızarınca fırını kapatalım.

Sos tenceresinde su ve et bulyonu kaynatalım. Fırından çıkardığımız mantıların üzerine sosu dökelim. Daha sıcak sıcak olan fırın içine koyup 2-3 dk. Bekletelim. Ardından servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder