28 Kasım 2016 Pazartesi

SİMİT POĞAÇA

1 adet yumurta
50 gr. Yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşıği mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Un ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı )

İÇİ İÇİN;
Kaşar peyniri veya eriyen bir peynir

BULAMAK İÇİN;
1 tatlı kaşığı pekmez
Yarım çay bardağından biraz az su
Kavrulmuş susam

HAZIRLANIŞI;
Yumurta, yoğurt, tereyağ ve sıvı yağı yoğurma kabında karıştıralım. Mahlep, tuz ve şekeri ekleyelim. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Bezelere ayırıp içine iç harcını koyup kapatalım elimizde yuvarlayıp önce pekmezli suya ardından bol susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Üzerine bıçak ile artı şeklinde kesik yapalım. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder