30 Kasım 2016 Çarşamba

ŞEKERPARE TARİFİ

125 gr. Tereyağ ( oda sıcaklığında)
1 büyük çay bardağı irmik
1 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine )
yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
3, 5 - 4 bardak kadar un ( kontrollü ekleyin yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı miktar değişebilir. )

ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI;

İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve 6 dk. kaynatalım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Yoğurma kabına tüm malzemeler alınır. Yavaş yavaş un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.

Fırın kabı yağlanır ve şekerpareler şekil verilip tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür çatal ile şekil yapılır. İstenilirse yuvarlak yapılıp üzerine fındıkta konulabilir ben bazen öyle yapıyorum. 175 derecede kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkınca 5 dk. beklenir ve oda sıcaklığındaki şerbet dökülür. Yarım saat içinde şerbeti çekecektir. Tamamen şerbeti çekip soğuyunca servis edilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder