30 Kasım 2016 Çarşamba

SARAY HELVASI TARİFİ

1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
60 gr. tereyağ ( margarin de olur )

HAZIRLANIŞI;
Tavada unu sarartmadan kavuruyoruz. Yavaş yavaş karıştıra karıştıra bu işlem yaklaşık 15 dk. sürüyor. Daha sonra unu eleyerek bir kaba aktaralım ve içine pudra şekeri ve tereyağını ilave edelim. Elimizle yoğuralım kum kum olacaktır. Yağlı kağıt serili her hangi bir kaba çok kalın olmayacak şekilde bastırarak düzleştirelim. Soğumadan dilimleyelim ve buz dolabında 1 saat dinlenmeye bırakalım. Ardından servis tabağına alalım. Gerçekten yemelere doyulmaz bir lezzet şimdiden AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder