30 Kasım 2016 Çarşamba

SANDAL SEFASI (KÖZ PATLICANLI)

4 adet patlıcan

SUYU İÇİN;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kadar su
tuz

ÜZERİ İÇİN;
kaşar peyniri rendesi

TAVUK SOTESİ İÇİN; 

4 adet tavuk but
1 adet çarli biber
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 türk kahve fincanı su
tuz, karabiber, kimyoni kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak patlıcanları güzelce yıkayıp közleyelim. Bu işlemi fırında veya ocak üzerinde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Tavuk sote için tavukları temizleyip küp küp doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Biberleri de küp küp doğrayalım.
Tavaya sıvı yağını alalım. Üzerine tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Üzerine tereyağını, biberleri ve soğanı ekleyip biraz kavuralım. Domatesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Suyunu, tuz ve baharatları verip altını kısıp 30 dk. Boyunca kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım. Sotemiz hazır.

Fırın kabına patlıcanları alalım. Bıçak ile ortadan kesip içini açalım. Biraz tuz serpelim. İçine tavuk soteyi paylaştıralım. Üzerine kaşar rendesi serpelim. Ocakta salça ve suyu kaynatıp fırın kabına dökelim. 200 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz hazır. Enfes oluyor gerçekten. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder