29 Kasım 2016 Salı

SAÇAKLI POĞAÇA

1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
un (hamur hafif ele yapışana kadar un ekliyoruz)

ÜZERİ İÇİN;
yumurta sarısı
biraz sıvıyağ, susam, çörek otu

İÇİ İÇİN;
labne peyniri

SAÇAKLARI İÇİN;
kaşar peyniri
salam
maydanoz

HAZIRLANIŞI;
Unu yoğurma kabına alıyoruz. Ortasını açıp yumurta, su, süt, ve sıvı yağı ekliyoruz. Üzerine şeker ve tuzu da ekleyip unun üzerine mayayı döküyoruz. (şekere temas etmemeli) ve ilk etapta çatal ile karıştırıyoruz ki elimiz çok fazla batmasın. Hamur toplandığında elimizle devam edebiliriz. Ve hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamur toplandığında üzerini streç film ile örtüp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.

Mayalanması tamamlandığında hamuru tekrar yoğurup ufak ufak parçalar koparıp yuvarlaklar yapıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve tepsi mayası içinde 35 dk. Kadar bekliyoruz.

Üzerine sıvıyağ ile karıştırdığımız yumurta sarısı, susam, çörek otu serpip 180 derece fırında kızardığında çıkarıyoruz. çok fazla kızartmaya gerek yok kuruyabilir. Fırından çıkardığımızda üzerine su serpiştirip üzerini bir bez ile örtüyoruz. 5 dk. Sonra açıp bir tabağa alabilirsiniz ve daha sonra tam orta yerinden içini açacak şekilde kesiyoruz ortasına labne peyniri sürüyoruz ve ağız kısmına da sürmeliyiz ve daha sonra kaşar rendesine buluyoruz. (salam ve maydanoz da kullanılabilir. ) pamuk gibi yumuşacık poğcacıklarımız hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder