22 Kasım 2016 Salı

PÜRELİ TEREYAĞLI KASAP KÖFTE

KASAP KÖFTE İÇİN;
Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
Küçük çay bardaklarından 1 parmak eksik galeta unu
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı zeytinyağı

PÜRESİ İÇİN;
5 orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
Biraz kaşar peyniri rendesi
Tuz

ÜZERİ İÇİN;
Tereyağ
Kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına en az iki kere çekilmiş kıymayı alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz veya doğrayıcıdan geçiriyoruz. Ve avuç içine alıp suyunu sıkıyoruz ( soğanı kullanıyoruz suyunu atıyoruz ) ve soğanı kıymanın üzerine ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar, tuz, karbonat, zetinyağı ve suyu da ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi en az 15 dk. Sürmeli. Elimizi arada bir ıslatıp uzun şekiller verip buz dolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz. Tavada hafif yağda arkalı önlü kızartıyoruz.

Püresi için patatesleri haşlayıp ezelim. İçine tereyağ, kaşar peyniri rendesi ve tuz ekleyip güzelce karıştırarak ocakta hafif pişirelim.
Servis için tabağa püreyi yayalım üzerine kızartılan köfteleri dizelim. Dilerseniz biber de kızartıp dizebilirsiniz. En son üzerine, kırmızı toz biberli tereyağını kızdırıp, gezdirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder