28 Kasım 2016 Pazartesi

PATLICANLI ÇITIR BÖREK

5 adet yufka

İÇİ İÇİN;
5 adet patlıcan
4-5 adet sivri biber
4 adet orta boy domates
kırmızı toz biber, karabiber, kimyon
tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN;
yumurta sarısı
çörek otu

ARASI İÇİN;
1 türk kahve fincanı sıvı yağ
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI;
İç harcı için patlıcanları soyup küp küp doğrayalım. Tuzlu suda 20-30 dk. Bekleyelim.
Tavaya sıvı yağı alalım. Küçük küçük doğranan biberleri kavuralım. Ardından süzelen patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Patlıcanlar yumuşayana kadar sürdürelim. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesleri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Tuz ve baharatları ekleyelim. Ocağı söndürüp soğumaya bırakalım.

Arasına sürmek için su ve sıvı yağını karıştıralım. 1 adet yufkayı serelim. Üzerine su-sıvı yağ karışımı sürelim yufkayı ikiye katlayalım. Yarım ay şeklinde olmuş oldu. 6 adet üçgene bölelim. Soğuyan iç harcından bir miktar koyup fazla sıkmadan sigara böreği şeklinde saralım.

Tepsiye dizelim. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemleri uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. Bir bıçak yardımıyla ortasını keselim.

175 derecelik fırında kızarana dek pişirelim. İster sıcak ister soğuk servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder