21 Kasım 2016 Pazartesi

PATATES YATAĞINDA TAVUK BUT

5 adet tavuk but

1 adet havuç
1 adet soğan
Tavukların üzerine geçecek kadar su
2 adet orta boy patates
Biraz zeytinyağı
Tuz
Karabiber, kırmızı toz biber, kekik
1 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI;
Tavukları güzelce temizleyip düdüklüye alalım.
Soğanı iri iri doğrayalım.
Havucu da iri iri doğrayıp tavukların üzerine ekleyelim.
Biraz tuz serpip üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Düdüklü tencerede 15 dk. Pişirelim.

Patatesleri biraz iri doğrayalım. Zeytinyağı, baharatlar ve tuz ile birleştirip harmanlayalım. Fırın kabına yayalım.

Üzerine haşlanan tavukları, soğan ve havuçları dizip 200 derecelik fırında tavukların üst yüzeyi kızarana kadar pişirelim.

Salçalı sos için tavukların suyunu önce bir süzelim. Ardından içine salça ekleyip biraz kaynatalım. Gerekirse tuz ilave edelim. ( bu arada su çok gelebilir göz kararı fırın kabına yetecek şekilde kendiniz ayarlayın. Fazla gelen tavuk suyunu içine salça koymadan önce ayırıp başka bir yerde kullanabilirsiniz.) Yemeğin üzerine salçalı sosu gezdirelim. Üst yüzeyi kızaran tavukların alt tarafı da kızarması için ters çevirip tekrar fırına verelim. Hem sos koyulaşana hemde tavuklar kızarana kadar fırında tutalım. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder